آشنایی با سایت الکسا
سلام چه خبر -وبی متفاوت ومتنوع و بروز
تاریخ : 27 / 11 / 1389برچسب:,
نویسنده : سروش

سایت الکسا یک سایت رتبه بندی سایت ها بر اساس میزان ترافیک مصرفی آنها است. به این معنی که متناسب با میزان پهنای باند مصرفی، رتبه سایت را مشخص می کند. رتبه ها از ۱ شروع شده و تا اعدادی حدود ۱۰ میلیون ادامه دارد. در این سایت برعکس پیج رنک، هرچه عدد پایین تر باشد بهتر است. یعنی رتبه هایی که به یک نزدیکترند سایت هایی با میزان بازدید بیشتری هستند. البته ذکر این نکته لازم است که لزوما ترافیک سایت تابعی از تعداد بازدید نیست اما برای بدست آوردن یک تقریب معیار خوبی است.


سایت الکسا همانند سایتهای گوگل و یاهو دارای یک نوار ابزار مخصوص به خود است که کاربران میتوانند با نصب آن، از امکانات سایت الکسا استفاده نمایند.

الکسا در آوریل ۱۹۹۶ تاسیس گردید، الکسا اینترنت ( Alexa Internet ) بر اساس چشم اندازی از راهبری هوشمند وب با بهبود دائمی آن و با همکاری کاربران خود، رشد نمود. در طول این مسیر، الکسا توسعه یافت و میلیونها نسخه از نوار ابزار آن بر روی مرورگرها نصب گردید و بدین ترتیب یکی از بزرگترین سایتها و مبنایی جهت پردازش و بکارگیری حجم عظیم اطلاعات گردید.

از نظر کاربران نوار ابزار و وب سایت الکسا، محصولی انقلابی در راهبری هوشمندانه وب بود و برای مدیران وب سایتها، مجموعه ای از ابزارهای مقیدی که می توانستند در محدوده خدماتی الکسا از آن بهره ببرند. الکسا از همکاری یک گروه ویژه برای جمع آوری اطلاعات خود استفاده می کند. شاید تا بحال حدس زده باشید منظور کدام گروه است. این گروه ویژه دقیقا خود کاربران وب هستند.

پهنه بیکران وب، فقط از طریق کاربران آن قابل نفوذ است و الکسا بهترین نفوذ کننده در وب به شمار می رود. زیرا با ارائه نتایج هرچه بهتر، می تواند اعتماد کاربران را جلب نماید. الکسا با ارائه محصولی به نام نوار ابزار الکسا، اطلاعات به روز را به کاربران ارائه می دهند و خود نیز از تعاملاتی که هر کاربر در وب دارد جهت غنی نمودن بانک اطلاعاتی خود استفاده می کند. مطلبی که در اینجا لازم به ذکر است،اینست که با توجه به این مطلب که معمولا کاربران ایرانی تمایل چندانی به استفاده از نوار ابزارهای متفاوت در مرورگرهای خود ندارند و مبنای بسیار مهم برای آمار الکسا از بازخوردهایی است که نوار ابزار الکسا به سرور های خود ارسال می کند، نمی توان به صراحت گفت آماری که الکسا در مورد سایتهای ایرانی ارائه می دهد، کاملا دقیق است.

پس هنگامی که سایتهای متفاوت را در الکسا مشاهده می کنید، حتما میزان خطای احتمالی را در نظر داشته باشید. این مشکل برای سایتهای با کاربران انگلیسی زبان تقریبا خطای کمتری دارد.

الکسا چگونه کار می کند؟

تصور کنید که الکسا به طور مستمر جهت خلق یک سری تصاویر لحظه ای توسط کارشناسان در وب نفوذ می کند و اطلاعاتی را برای تولید ویژگی ها و خدمات جدید گردآوری می کنند.

برای الکسا مهمترین اطلاعات شامل:

الف - اطلاعات سایت: رتبه ترافیکی، تصاویر سایتها، لینکهایی که به سایت هدف می رسند و …

ب- لینکهای مرتبط: سایتها و محتوایی که شما در حال حاضر مشاهده می کنید، می باشد. الکسا از ابتدای سال ۱۹۹۶ در حال نفوذ در پهنای اینترنت است و بطور مستمر میزان اطلاعاتی را که گردآوری کرده است ، افزایش می دهد. الکسا در حال حاضر ، ۶/۱ ترابایت اطلاعات (۱۶۰۰ گیگا بایت) را هر روز از طریق وب گردآوری می کند. هر برداشت تصویر گونه از وب، معمولا دو ماه به طول می انجامد. الکسا ۵/۴ میلیارد صفحه را از ۱۶ میلیون سایت گردآوری می کند. برای دسترسی به اطلاعات بیکران الکسا در مورد وب، می توانید صفحه خدمات وب الکسا را مشاهده کنید. همچنین می توانید چانچه مایلید، وب سایت خود را نیز به الکسا معرفی کنید.

گردآوری اطلاعات کاربردی وب

چه کسی می تواند در باره محتوای وب اطلاعات داشته باشد ؟ الکسا با نفوذ خود در وب، اطلاعاتی شامل نحوه استفاده کاربردی از وب را بازگو می کند و با این عمل بیان می کند که در حال حاضر، چه چیزی در وب در حال مشاهده است. این اطلاعات از طریق انجمن کاربران نوار ابزار الکسا قابل دریافت است.

هر کاربر می تواند، با دریافت نوار ابزار مفیدی که الکسا در اختیارش قرار می دهد در عوض اطلاعات مفیدتری را در اختیار الکسا قرار دهد . در واقع کاربران نوار ابزار الکسا، در جمع آوری اطلاعات با ارزش وب ، نحوه استفاده از آن، اهمیت صفحات و سایتهای بازدید شده و …. مشارکت می کنند. این اطلاعات با ارائه گزارشات درخواستی اعضا در اختیارشان قرار می گیرد. بدین ترتیب الگویی از چگونگی استفاده از وب در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.

آمار سایت

الکسا اطلاعات لازم جهت تهیه آمار کلیدی هر وب سایت را از طریق روشها و منابع مختلفی جمع آوری می کند. این اطلاعات شامل رتبه ترافیکی و سرعت آن که از طریق اطلاعات کاربردی وب جمع آوری گردیده است و همچنین سایتهای دیگری که به سایت هدف لینک شده اند، می باشد که جمعا منبع خوبی را فراهم می آورد.

برای دسترسی به این اطلاعات می توانید به www.Schwab.com مراجعه نمایید. همچنین الکسا می تواند با نفوذ در هر وب سایت به جمع آوری اطلاعاتی شامل محتوای داخلی آن نیز بپردازد که حتی اسم و آدرس صاحب سایت، تلفن و ایمیل های داخل آن را شامل میشود . با برنامه اطلاعات کاربردی وب، الکسا قادر است، اطلاعات ترافیکی، شامل تعداد صفحات مشاهده شده، توسط کاربران متفاوت را دریافت نموده و آنها را به صورت جداول گرافیکی بازگو نماید. هدف الکسا از جمع آوری این اطلاعات ، ارائه آمار و اطلاعات دقیق از سایتها و محتوای آنها به کاربران است .

نوار ابزار الکسا با دیدن یک صفحه وب ، اطلاعاتی از این صفحه و دیگر اطلاعات مانند صفحات مشابه یا پیشنهادهایی که سرور الکسا به کاربر می دهد را بر روی نوار ابزار نشان می دهد. این موضوع، چندین تکنیک را جهت ارائه خدمتی بی نظیر با خود همراه نموده است:

• مسیر کاربردی اعضای الکسا:

مهمترین منبع جهت کسب اطلاعات الکسا است. این مسیر نشان می دهد که کاربران ، کدام وب سایت را مهمتر، مفیدتر و جالب تر می دانند .

• دسته بندی: صدها میلیون لینک می توانند برای دسته بندی سایتهایی که شبیه یا مرتبط به یکدیگر هستند، مورد استفاده قرار گیرند. الکسا اطلاعات را از این دسته بندی ها استخراج نموده و جهت ارائه به کاربران استفاده می کند.

• پیشنهاد کاربران: الکسا بوسیله نوار ابزار خود، از پیشنهاد یک وب سایت یا لینک استقبال می کند .

نوار ابزار الکسا، برنامه ای است که شرکت الکسا اینترنت تهیه کرده است ، که توسط کاربران بر روی مرورگر خود نصب می شود و با تغییر هر صفحه ای ، انجمن کاربران نوار ابزار الکسا، می توانند اطلاعات مفیدی بر روی آن بیابند و سرور الکسا نیز اطلاعات جدیدی را دریافت کند.

ارائه اطلاعات بر روی آرشیو اینترنتی

الکسا به عنوان سروری برای پژوهشگران، گروههای مرتبط و آیندگان، مورخ اینترنت به شمار می رود، الکسا یک کپی از هر نفوذ خود در اینترنت را در مکانی به نام آرشیو اینترنتی قرار داده است.

یک سازمان غیر انتفاعی جهت حفاظت و نگهداری درازمدت مجموعه رو به رشد اطلاعات وب بسیج شده است. در الکسا، باور بر این است که ذخیره و حفاظت میراث دیجیتالی در حال حاضر جهت کاربرد روزانه ما مهم است ولی برای نسل های آینده حیاتی است. همچنین همیاری عمومی ، بهترین روش جهت ساماندهی این سرمایه جهانی است. شما می توانید جهت دسترسی به این آرشیو به آدرس www.archive.org مراجعه نمائید.

پیج رنک گوگل مهمتر است یا رتبه الکسا؟

اهمیت پیج رنک برای همه مشخص است و همه میدانیم که هر چه پیج رنک یک وب سایت بالاتر باشد آن وب سایت از نقطه نظر گوگل معتبر تر و بهتر است و در نتیجه های بدست آمده در جستجوها رتبه بهتری را کسب میکند. چندین فاکتور مختلف مانند قدمت و طول عمر یک وب سایت، تغییرات اعمال شده در مدت زمان در وب سایت و  رعایت استانداردهای طراحی وب سایت و . . . همه و همه در این امتیاز دهی موثر هستند.

شرکت گوگل معمولا بین ۴ الی ۶ بار در سال نتیجه ارزیابی سایتها را با بالا یا پایین کردن یا ثابت نگه داشتن عدد پیج رنک نشان میدهد و این عدد نشان دهنده ارزیابی  در طول مدت زمان است. برای مثال شما هیچ وب سایتی را با طول عمر ۳ ماه پیدا نخواهید کرد که پیج رنک ۵ داشته باشد. در نتیجه پیج رنک فاکتوری است که به قدمت و طول عمر سایت بسیار مرتبط است. البته این اصلا به این معنی نیست که یک وب سایت با قدمت ۱۰ ساله حتما پیج رنک خوبی خواهد داشت، بلکه شاید پیج رنک آن ۲ یا ۳ باشد.

از آنطرف رتبه وب سایت شما در الکسا به دو فاکتور مرتبط است. اول تعداد بازدید از سایت شما و اینکه آیا شما و کاربران دائمی سایت شما از تولبار الکسا استفاده میکنند یا خیر. مسلما فاکتور دوم درصد کمتری از این رتبه را در بر میگیرد و مهمترین فاکتور تعداد بازدید روزانه از وب سایت شما میباشد.

وضیحات کوتاهی که در بالا آوردم جهت آشنایی بیشتر شما با این دو فاکتور مهم بود. برای مثال سایتهایی که ارزش تقریبی وب سایتها را تخمین میزنند بصورت مستقیم از این ۲ فاکتور جهت تخمیت قیمت تقریبی سایت استفاده میبرند، البته در کنار این ۲ فاکتور مهم فاکتورهای مهمی مانند تعداد بک لینکها درسایتهای  گوگل و یاهو، ایندکس شدن در دایرکتوری های مهم و . . .  تاثیر گذار هستند.

اما  اگر بخواهیم انتخاب کنیم که کدام یک از این دو فاکتور مهمتر هستند واقعا انتخاب سختی را پیش روی خواهیم داشت. شما باید ببینید چه کسی قرار است با توجه به این دو فاکتور وب سایت شما را مورد ارزیابی قرار دهد؟ مسلما مهمترین دسته ای که این ارزشیابی را میخواهند مد نظر قرار دهند آن دسته از افرادی هستند که قصد تبلیغ در وب سایت شما را دارند.

اینگونه از مشتری های شما به دو دسته تقسیم خواهند شد:

1- آن دسته از مشتریانی که قصد دارند در وب سایت شما بعنوان یک بازار هدف محصولات و خدمات خود را تبلیغ نمایند، که معمولا مهمترین مسئله برای آنها این است که در وب سایتی با تعداد زیادی بازدید کننده تبلیغ نمایند که محصولات و خدمات خود را در معرض دید تعداد بیشتری بازار هدف قرار دهند.

2- آن دسته از مشتریانی که برای افزایش پیج رنک خود تلاش میکنند وعمولا وب سایتهای با پیج رنک پایینتر از وب سایت شما قصد دارند با داشتن لینک از وب سایتهای با پیج رنک بالاتر باعث افزایش پیج رنک خود بشوند. اینکه آیا این کار باعث افزایش پیج رنک آنها خواهد شد یا خیر مسئله ای است که جوابهای بسیار زیادی برای آن مطرح شده و در اکثر این جوابیه ها میبینیم که  لینکهای بنری بر روی افزایش پیج رنک تاثیری نخواهند داشت. البته هیچ کس به غیر از شرکت گوگل جواب قطعی این پرسش را نخواهد دانست.

اما مشتریان با ذکاوت مسلما به هیچ کدام از این فاکتورها به تنهایی توجه نخواهند کرد و با توجه به نیازشان درصدی مخلوط از این ۲ حالت را برای انتخاب سایت مورد نظر جهت تبلیغات در نظر میگیرند. امروزه با توجه به استاتداردهای وب ۲ و سمت و سویی که وب سایت و وبلاگها پیش میروند مسائل دیگری در انتخاب ها دخیل هستند. مواردی مانند تعداد مشترکان فید (RSS)، تعداد دنبال کنندگان حساب کاربری در توییتر و بقیه وب سایتهای اجتماعی و . . .

شما بعنوان مدیر یک وب سایت باید سعی نمایید در تمامی این  موارد رشد و پیشرفت داشته باشید تا در آینده حرف های بیشتری برای گفتن داشته باشید. البته بحث از محور اصلی آن کمی منحرف شد اما همیشه عاقبت این صحبت که پیج رنک مهمتر است یا رتبه سایت الکسا، به سمت میزان اعتبار و مقبولیت وب سایت شما در دنیای وب کشیده خواهد شد. اما در یک نگرش کلی میتوان به این نتیجه رسید که پیج رنک یک سایت فاکتور مهمتری نسبت به رتبه سایت در الکسا میباشد، چرا که بسیاری از وب سایت ها بیشترین طیف بازدید کنندگان خود را از طریق موتورهای جستجو میابند و اینکه پیج رنک شما عدد بالایی باشد کمک خواهد کرد که به نتایج بهتری دست پیدا کنید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
آخرین مطالب